Work-out faktoring

Társaságunk elsősorban kereskedelmi banki partnereitől vásárol követeléseket. A vásárolt követelések esetén elsődleges célunk a működés helyreállítása, teljesítőképes finanszírozási struktúra kialakítása. Kollégáink a követelés érvényesítése során minden esetben megbizonyosodnak az adós teljesítőképességéről, a végzett tevékenység profit termelő képességéről, ezek ismeretében alakítják ki a behajtási stratégiát, amennyiben lehetséges az adóssal együttműködve.

Az Alfa Hitel Zrt. pénzügyi vállalkozásként egyrészt hitelintézetek problémás hitelállományának követelésmenedzselési feladatait látja el követeléscsomagok és egyedi strukturált követelések vonatkozásában, másrészt kis- és középvállalatokat hitelez. Követeléskezelés szolgáltatásunk magában foglalja az egyes finanszírozási ügyletek átvilágítását, az optimális megtérülési stratégia meghatározását, tanácsadást a már folyamatban lévő végrehajtási/felszámolási/végelszámolási ügyeknél, valamint a problémás követelések egyszerű, vagy strukturált formában történő megvásárlását. Tevékenységünk túlmutat a hagyományos értelemben vett behajtáson és követelésvásárláson. Célunk, hogy lehetőség szerint az adós bevonásával és érdekeltté tételével, továbbá az adós társaság üzleti modelljének újragondolásával a finanszírozó és az adós számára is az adott körülmények között elérhető legoptimálisabb módon záruljon a tranzakció.

KÖVETELÉS KEZELÉS

Elsősorban pénzügyi vállalkozás és banki ügyfeleink részére megbízás alapon végzünk e szolgáltatásunk magában foglalja az egyes finanszírozási ügyletek átvilágítását, az optimális megtérülési stratégia meghatározását, tanácsadást a már folyamatban lévő végrehajtási/felszámolási/végelszámolási ügyeknél

REORGRANIZÁCIÓS TANÁCSADÁS

Társaságunknál felhalmozódott tapasztalatok alapján támogatjuk vállalatok, reorganizációját, M&A tranzakciók lebonyolítását, illetve a műökdést biztosító finanszírozási struktúra kialakítását.

Készítettete: